Mijn naam is Saskia Slagt, ik ben geboren in 1970, moeder van 2 kinderen en woonachtig in Almere.

De eerste paar jaar na de middelbare school en Schoevers directiesecretaresse opleiding, werkte ik in secretariële en commerciële functies in het bedrijfsleven . Daar heb ik geleerd hoe je praktisch en resultaatgericht kunt werken. Sinds 1998 heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs. Daarin heb ik les gegeven in alle typen basisonderwijs en in elk milieu. Van een school in de Bijlmer tot een school in Laren.

 

Ik heb voornamelijk gewerkt in het Montessori onderwijs van onder- tot bovenbouw. Bij dit type onderwijs ligt de nadruk op de individuele benadering van kinderen in hun leerproces. Je begeleidt hen bij het zelfstandig maken van keuzes en hebt oog voor de individuele onderwijsbehoefte. Op dit moment werk ik bij het Taalcentrum. Hier begeleid ik kinderen uit groep 6 die niet of nauwelijks Nederlands spreken. De nadruk ligt hier op het leren van de Nederlandse taal om na een jaar mee te kunnen komen op het reguliere basisonderwijs. 

 

Door de jaren heen heb ik vele cursussen gedaan om mijn pedagogische en didactische vaardigheden verder te ontwikkelen. In 2010 heb ik een mastertitel in Special Educational Needs (SEN) behaald. Deze opleiding tot Remedial Teacher stelt mij in staat om kinderen met een achterstand in rekenen, taal en (begrijpend) lezen op maat goed te begeleiden. Naast mijn baan als leerkracht, werk ik part time als Remedial Teacher.

Het welzijn van uw kind staat voorop. Als uw kind met plezier naar school gaat, lekker in zijn vel zit dan gaat het leren vanzelf. Als uw kind om welke reden dan ook, niet goed scoort op school, kan dit het plezier in leren bederven. Uitgangspunt voor mij is daarom eerst een band te krijgen met uw kind, het op z’n gemak te stellen, gesprekjes te voeren en vanuit dat vertrouwen verder te gaan met de hulpvraag.

Graag wil ik uw kind vaardigheden meegeven om zelfstandig en vol zelfvertrouwen door gaan met het leerproces op school. Dan komen de resultaten vanzelf. 

“Leer mij het zelf te doen” (uitspraak van Maria Montessori)

Wie ben ik

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now